lördag 28 mars 2009

Det sliter på en

Nu menar ja inte att de är personer som sliter i en utan att ja it kan sova och ska upp snart och jobba :( Jag e helt slut både fysiskt och psykiskt fattar it hur ja ska orka me morron dagen :S Ja iaf så är de den sista arbets dagen på,ja kommer vara ledig till maj :(

Vet inte va ja ska hitta på tills dess har som ingen lust att söka nå annat arbete under tiden men kommer bli GALEN att it ha nå och gö.
Till veckan så ha ja då tänkt att åka upp till mor och far och vara där till torsdag,för då måste ja ner till lule igen eftersom ja antingen åker till stockholm med tåg på torsdag kväll eller så blir de flyg på fredag.Jag ha it ens kollat upp och bokat något hotell eller kollat efter några tåg/flyg biljetter än så hoppas verkligen att de finns annars får ja väl köra skoter ner ;) för till stockholm ska ja då =)
Det ska bli sjukt najs att komma bort från både lule och pite några dagar.
Vad ja ska gö i stockholm är iaf att ja ska shoppa och bara slappa och ha kul,ska även träffa en tjej polare som ja ha lärt känna för ungefär ett år sen på internet,så en dag ska vi iaf och se bio och håll i hatten vilken film vi ha tänkt se "Petsson och Findus Glömligheter" :) tror de blir lagomt läskigt för jag ;)
Sen är ja ändå är i "fjollträsk" så hade de varit kul att hälsa på vickan och malin som ha flyttat till norrköping,men vet it än hur dom jobbar osv men måste kolla upp de oxå...

Nej nu måste ja försöka att sova några timmar hur nu ja ska lyckas me det!!!

Pettson & Findus - Glömligheter:

Gården där Pettson & Findus bor badar i tidig morgonsol. Natten har dock bjudit på åskväder och gubben vaknar, som så många gånger tidigare, på fel sida. Den här gången är det de trasiga takpannorna och hålet i taket som oturligt nog fått regnvattnet att droppa in – rakt på Pettson näsa.

Findus är som alltid på ett strålande humör när han förklarat för Pettson att det är en ”Kastardag” idag så skiner gubben upp och våra vänner bestämmer sig för att glömma bort att komma ihåg hålet i taket och istället bege sig ner till sjön för att kasta macka.

Mack-kastandet urartar snart då Pettson tvingas konfrontera grannen Gustavsson med minnena från simskolan de båda gick i som barn. En av Pettson hopsnickrad simmaskin som till en början ser ut att förstöra allt blir till slut lösningen, inte bara på käbblet med grannen utan också på problemet med hålet i taket; hålet de på morgonen bestämt sig för att glömma bort att komma ihåg men det verkar Pettson ha glömt.

Efter lite fixande och trixande blir simmaskinen till utmärkt takpannekastare och expedition ”laga taket” inleds. Till en början verka allt gå som det ska. Findus sköter maskinen som skickar takpannor genom luften i rask takt till Pettson som står på taket, fångar och lägger dem på plats. Plötsligt blåser det upp till storm och det börjar bli bråttom att få pannorna på plats. Mitt i takpanneregnet går så något på tok och Pettson faller över takkanten. När Findus hittar honom på baksidan av huset är gubben en smula förvirrad och när han på väg in i köket mumlar om hur gott det vore med en kopp te så förstår Findus att han står inför en ny expedition – hitta Pettson minne!

Ur deras förflutna börjar Findus vaska fram händelser som blir ledtrådar i den snitslade bana som leder Pettson tillbaka mot sitt vanliga jag. Det blir ingen lätt uppgift men Findus bestämmer sig för att börja från början och den gången när han var liten och försvann. Den rara historien får Pettson att hitta delar av minnet, men resten då? Findus fortsätter berätta. Först om den nervpirrande skattjakt de en ljummen natt gav sig ut på, på grannen Gustavssons ägor, och sedan om den gång när musiken kom till gården - i luftballong. Flöjt var visst inte Pettsons instrument rent musikaliskt, men i jakten på ett borttappat minne fungerar den utmärkt.

Som sig bör så återställs så småningom ordningen på gården. Taket är lagat, om än något provisoriskt, doften av nybryggt kaffe sprider sig i köket och Pettson och Findus myser nu ikapp i kökssoffan tillsammans med både hönor och mucklor. Mucklorna, ja, men dom är det ju bara Findus som ser…

Längtar till nästa helg ;) natti natti

1 kommentar:

  1. Säger då jag med, och hur hon kan skriva till mig att jag inte vågar svara (på en dag) när hon inte ens godkänner mina svar. Pinsamma fan!

    //Lillsandraa.blogg.se

    SvaraRadera